Podzimní focení veverek

Protože je krásný podzim, tak jsem se rozhodl s přítelkyní zajet na focení veverek do Mladé Boleslavi.

Jelikož jsem chtěl mít krásné fotky, tak jsem se rozhodl pro focení ráno, nejen kvůli počtu lidí v parku, ale také kvůli světlu. Vstávání v 6h ráno nebylo příjemné, ale za focení to vždy stojí.

Veverka v Maldé Boleslavi
Veverka v Maldé Boleslavi

 

Mysleli jsme, že na veverku budeme čekat několik minut, než se nám ukáže. Překvapilo nás, že se nám tmavohnědě zbarvená veverka ukázala hned po první minutě strávené v parku a „zaútočila“ na nás zezadu. Veverky jsme lákali pomocí vlašských ořechů, kterými jsme klepali. Veverku jsme nalákali do spadaného listí, které bylo ozářené vycházejícím sluníčkem a focení mohlo začít. Veverka nám pár minut s radostí pózovala sama, ale po chvilce přiběhla další krásná zrzavá veverka která bohužel hnědou zahnala. Zanedlouho utekla i zrzavá veverka a tak jsme se vydali o kousek dál, kde jsme narazili na krmítka a velký shluk ptactva a veverek. To bylo jasné místo pro „zakempení“.

Lehl jsem si na karimatku, roztáhl stativ a začal fotit. Po chvíli jsem na scénu nasadil i dva doplňkové blesky pro oživení scény kolem jejich oblíbeného místečka a „TOP“ové fotky vznikaly 🙂

Veverka v Maldé Boleslavi
Veverka v Maldé Boleslavi

 

Zážitek z výletu byl neocenitelný a velice povzbuzující. Výlet za veverkama do Mladé Boleslavi mohu jen doporučit pro každého. Energie těch překrásných zvířátek vás úplně pohltí 🙂 .

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *