Road trip around ČR

18.07. – 02.08. 2015 Jsem se spolu se snoubenkou vydal na Road trip kolem celé České republiky.

Ještě před cestou jsme se rozhodovali jaký vlastně bude náš plán. Zda-li budeme stanovat v kempech či přespávat v apartmánech. Nakonec nás trklo, že by nám mohl známý půjčit autostan, který by nám nejlépe pomohl rychle cestovat z místa na místo.

Autostan nám naštěstí vypůjčil a tak jsme ho zběsile namontovali na střechu auta, otestovali jsme pohodlí a snadnost rozložení. Je to opravdu skvělý způsob spaní při každodenním přesunu.

Autostan
Autostan

 

Rozhodli jsme se, že budeme autostanovat v kempech kde budeme mít přístup k základním hygienickým potřebám a pocit bezpečí. Navíc jsme zjistili, že při autostanování platíme poplatek za člověka a auto, nikoliv za stan, takže jsme ušetřili.

Autostan
Autostan

 

V každém kempu jsme byli tak trochu atrakce jelikož Češi ještě autostan tolik neznají a mnozí ho viděli poprvé. Občas bylo vidět, že nám závidí rychlé postavení příbytku, když se jim zrovna nedařilo postavit stan :).

 

Z Libereckého kraje kde žijeme jsme se vydali směrem na východ. První zastávka byla pevnost Jaroměř kde se mně rozbila závěrka u fotoaparátu. No upřímně skoro jsem dovolenou utnul, jelikož jako fotograf jsem si z dovolené chtěl na 100% přinést nové fotky.

A tak jsme se vydali zpět domů kde jsem si musel vypůjčit tátův bezzrcadlový fotoaparát, který samozřejmě není tak dobrý jako zrcadlovka, ale z nouze jsem byl rád za všechno :).

 

Jelikož máme rádi zvířátka, tak jsme navštívili spoustu českých zoologických zahrad a měli jsme tedy i možnost je porovnávat.

Lemuři
Lemuři

 

Byli jsme v Olomouci, Ostravě, Brně, Plzni, a dalších ZOO.

Definitivně nejkrásnější Zoo mají v Ostravě (zvířata zde mají velké výběhy), za zmínku také stojí zlínská ZOO, kde si můžete pohladit rejnoky.

 

Naše dovolená byla v době kdy byla v Čechách velká vedra a tak jsme pomocí aplikace na mobilu „Kde se koupat“ často vyhledávali naše oblíbené lomy ke schlazení. Lomy máme rádi díky jejich čistotě.

Lom
Lom

 

Mým osobním hlavním cílem ale bylo navštívit a vyfotit si zámek Hluboká a Lednice.

Zámek Hluboká
Zámek Hluboká

 

Oba zámky jsou velice nádherné jak zvenčí tak zevnitř. Za mě velice doporučuji se tam podívat.

Zámek Lednice
Zámek Lednice

 

O nádherných zahradách a parcích patřících k zámkům ani nemluvě.

Květná zahrada v Kroměříži
Květná zahrada v Kroměříži

 

Dále jsme navštívili Mariánské a Františkovy lázně. V Mariánských lázních jsme se rozhodli projít si všechny trasy a ochutnat léčebné prameny. Při ochutnávání pramenů si ovšem dejte pozor na jejich projímavé účinky a s tím související nedostatek toalet kolem pramenů. Bylo vidět, že mnoho návštěvníků tento fakt „zaskočil“.

Ferdinandáv pramen
Ferdinandáv pramen

 

A samozřejmě jsme se stavili také na Červené Lhotě

Červená Lhota
Červená Lhota

 

Ke konci dovolené jsme se stavili v parku Boheminimum kde je spousta miniatur známých českých památek a v podstatě jsme si tím zopakovali náš road trip ;).

Miniatura Ještědu
Miniatura Ještědu
Miniatura Ještědu
Miniatura Ještědu

 

Spousta lidí jezdí na dovolenou do ciziny a přitom Česká republika toho má tolik co nabídnout. Zdaleka nám 16 dní na cestování kolem ČR nestačilo, ale jsme rádi, že jsme se také pořádně podívali po naší rodné zemi.

Celkem nám dovolená na jednu osobu vyšla na 10 000,- Kč a včetně všech pětikorun za WC :).

 

Landek park - Dolní Vítkovice
Landek park – Dolní Vítkovice

 

Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře
Poutní kostel sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře

 

Share

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *